Forrás: Pásztor Tünde

Padlizsánkrémleves kakukkfüves pulykaroláddal

Padlizsánkrémleves

A padlizsánokat meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a felforrósított vajon a kockák minden oldalát megpirítjuk.
Amikor a zöldség már majdnem megpuhult, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát,
megsózzuk, és tovább pirítjuk, amíg a hagyma üvegesre párolódik. Felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a tejszínt, és addig forraljuk, hogy szinte teljesen szétfőjön a padlizsán.
Sóval utánízesítjük, végül a levest botmixerrel krémesre keverjük.

Kakukkfüves pulykarolád

Amíg a padlizsán fő, elkészítjük a levesbetétet: a darált pulykahúst elkeverjük a tojással, a finomra vágott
kakukkfűvel meg a petrezselyem zöldjével. Sóval és római köménnyel ízesítjük, majd a masszából kis hengereket formázunk – ha nem elég kemény, egy kis zsemlemorzsát is keverhetünk hozzá –, azután bő, forró
olajban kisütjük.

kaloria 450 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink