Padlizsános marharagu

Padlizsános marharagu

Egy lábasban felforrósítjuk a vajat az olajjal, megpirítjuk benne a nagyobb kockára vágott húst. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát meg a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy csipetnyi őrölt római köményt, öntünk alá egy pici vizet, rátesszük a fedőt, és kis lángon puhára pároljuk a húst. Időnként átkeverjük, és öntünk alá egy kis vizet, ha szükséges. Megmossuk a padlizsánt, hámozás nélkül felkockázzuk. Összekeverjük egy evőkanál sóval, és hagyjuk állni félórát. Ha már majdnem puha a hús, hozzákeverjük az átmosott, leszárított padlizsánt, és együtt készre főzzük. Csak a legvégén szórjuk bele a szükség szerint feldarabolt paradicsomot. Tálalás előtt megszórjuk összevágott petrezselyem zöldjével.

kaloria 320 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink