Padlizsános töltött cannelloni
A tésztát sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük, azután félretesszük hűlni. A padlizsánokat meghámozzuk, az
egyiket uborkagyaluval vékonyan felszeleteljük, a másikat kis kockákra vágjuk, és forró olajon megpirítjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát és bazsalikomot, a felkockázott főtt tojásokat, a reszelt sajt felét meg a feldarabolt olívabogyót. Az egészet összekeverjük, és kiskanállal az előfőzött tésztacsövekbe
töltjük.
A padlizsánszeleteket serpenyőben szárazon kissé megpirítjuk, azután 2-3 szelettel körbetekerjük a
megtöltött cannellonikat. Olajjal kikent tepsibe tesszük, a tetejét meghintjük a maradék reszelt sajttal, végül a 180-200 fokos sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük.