Palacsintabatyu karamellizált gyümölcsökkel

Palacsintabatyu karamellizált gyümölcsökkel

A lisztet elkeverjük egy csipetnyi sóval meg egy kávéskanál cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Lassan beleöntjük a tejet, habverővel jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós. A tésztát letakarjuk, és egy órát pihentetjük.
A gyümölcsöket – melyeket természetesen tetszés szerint variálhatunk – megmossuk, meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, a szőlőt leszemezzük. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben a cukorral. Beletesszük
a gyümölcskockákat, a hosszában felhasított vaníliát és a fahéjat. Belecsavarjuk a citrom és a narancs levét, végül beletesszük a vékony csíkokra vágott narancshéjat is. 6-8 percig az egészet együtt pirítjuk.
A tésztából egy serpenyőben jókora palacsintákat sütünk. A palacsinták közepére egy kis kupac karamellizált
gyümölcsöt teszünk, azután a tészta szélét batyuformán összefogjuk, és egy vékony vaníliacsíkkal összekötözzük.
Melegen adjuk az asztalra.

kaloria 400 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.