Palóc gulyás Sziporka módra

Palóc gulyás Sziporka módra

A zsíron üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd félrehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a
kisebb kockákra vágott húst meg a zöldpaprikát, s nagyobb lángon, folyamatosan keverve pörköljük a húst. Hozzáöntünk 1 dl vizet, beletesszük a hámozott paradicsomot, sóval, őrölt borssal, köménnyel és egy csipet babérlevéllel fűszerezzük, majd lassú tűzön főzzük. Közben a babot centis darabokra vágjuk, és egy mokkáskanál ételízesítővel elkezdjük párolni. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és kevés sós vízben félpuhára főzzük. A laskatésztát egy pici olajon enyhén megpirítjuk, majd forrásban lévő vízben csaknem készre főzzük. Amikor a húsba már majdnem belefut a villa, akkor a levével együtt hozzáöntjük a burgonyát, a zöldbabot és a leszűrt
tésztát. Szükség szerint utánaízesítjük, és addig főzzük, amíg valamennyi hozzávaló megpuhul. Szitán beleszűrjük a tejföllel összevegyített joghurtot, és elkeverjük a levessel. Hagyjuk, hogy egyet forrjon, és elzárjuk alatta a gázt. A kaprot meg a petrezselyem
zöldjét apróra vágjuk, ezzel szórjuk meg a levest. Tálalás előtt egy kevés tárkonyecettel ízesítjük.

kaloria 570 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.