Pandúrleves jászsági módra
Kevés zsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szintén finomra vágott fokhagymát, majd utána a felkockázott marhahúst. Megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával, ízesítjük egy fél zöldpaprikával és paradicsommal, jól elkeverjük, majd egy kevés húslevessel felöntjük. Fedő alatt egy órát pároljuk, majd beletesszük a kockákra vágott zöldségeket: a zellergumót, a fehérrépát meg a sárgarépát. Egy marék cikkekre vágott gombát is „belevágunk”. Felöntjük a húslevessel, s mikor felforrt, beletesszük a maradék paprikát és paradicsomot,
a tejfölt, a tárkonyecetet, egy nagy evőkanál mustárt, megszórjuk friss kaporral és majoránnával. Az utolsó 2 percben adjuk hozzá a tisztított velőt, és azzal még egyszer összeforraljuk.