Pandúrleves
A leveshez először kevés olajon megdinszteljük az apróra
vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst. Sózzuk-borsozzuk, rádobjuk a babérlevelet, és lepirítjuk. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket, valamint a felszeletelt gombát, majd pirospaprikával megszórjuk, s felengedjük vízzel. Készre főzzük, majd pirospaprikás rántást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Tejföllel gazdagítjuk, velős pirítóssal tálaljuk.
Velőspirítós
Utóbbihoz olajon lepirítjuk a hagymát. Hozzátesszük a
gondosan megtisztított sertésvelőt, sózzuk, borsozzuk, petrezselyem zöldjével ízesítjük. Megsütjük, majd a velőt a pirított kenyérszeletekre halmozzuk. Megkoronázzuk a hirtelen átsütött kolbászkarikákkal.