Panna cotta
Egy lábasba öntjük a tejszínt, belekaparjuk a vaníliarúd
magjait. Hozzákeverjük a cukrot és a zselatint, majd felforraljuk, és forrás után még kis lángon öt percig főzzük kevergetve. Hagyjuk langyosra hűlni. Előkésztett műanyag
vagy szilikonformákba töltjük a massza három negyedét.
A maradékba belekeverünk egy kevés mandulalisztet,
és ha kicsit megdermedt az alsó réteg, ezt is rátöltjük a
tetejére. Hideg helyen pihentetjük, hogy teljesen megszilárduljon.
Eperöntet
Tálalás előtt elkészítjük az öntetet. A cukrot egy kis lábasban világosra karamellizáljuk. Beledobjuk a felvágott epret, és együtt főzzük 20 percig. Aztán apró lyukú szitán áttörjük. A megdermedt panna cottákat egy pillanatra forró vízbe állítjuk, így könnyen ki tudjuk borítani. Az öntettel és friss eperrel tálaljuk.