Panni mákos sütije

Panni mákos sütije

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A mákkal felváltva egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját
és leszűrt levét. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a
fahéjjal meg a sóval, majd a tejjel váltakozva a masszához keverjük. 20 × 30 cm-es kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Utána visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és további 25-30 percig, tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk
kihűlni.
A tésztát három részre vágjuk. Az első lapot megkenjük
a vaníliakrémmel, majd befedjük a második lappal. Erre megint vaníliakrém kerül, aminek a tetejét sűrűn kirakjuk a kimagozott meggybefőttel, végül betakarjuk a harmadik tésztalappal. A süteményt tálalás előtt felvágjuk, meggyszemekkel díszítjük.

Krém

Közben a krémhez felforraljuk a tejet a citromhéjjal meg a vaníliával, és langyosra hűtjük. A tojássárgájákat habosra
keverjük a cukorral meg a liszttel, majd folyamatos keverés közben beleszűrjük a langyos tejet. Ezután gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.

kaloria 420 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.