Paprikakrémes hústekercs
A szűzpecsenyéket éles késsel nagy szeletekké kinyitjuk úgy, hogy körülbelül ½ cm vastag, méretes húsokat kapjunk. Besózzuk, és gyengén kiklopfoljuk.
A túrót burgonyanyomón áttörjük, majd összekeverjük a
paprikakrémmel meg az apróra vágott hagymával. Sóval
és borssal ízesítjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, azután
a krémet jól összekeverjük. Kiolajozott alufóliára fektetjük a hússzeleteket, megkenjük a paprikakrémmel, és feltekerjük, mint a bejglit. A végeit lezárjuk – „szaloncukrot” formázunk belőle –, azután a 160 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tálalhatjuk melegen, ropogós hagymakarikákkal elkevert burgonyapürével, de hidegen felszeletelve, salátával és péksüteménnyel is nagyon finom.