- A zsíron megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát. Hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát, és együtt pirítjuk tovább. Beletesszük a feldarabolt paprikát meg a paradicsomot, zúzott fokhagymával, Piros Arannyal ízesítjük, majd pici vizet öntünk alá, és tovább rotyogtatjuk, hogy a hagyma jól megpárolódjon. Ezután mehet bele a 10 centis darabokra vágott kolbász, majd rá a megtisztított, cikkekre vágott krumpli. Felöntjük bőven vízzel, megsózzuk, és élénk parázson főzzük, rotyogtatjuk. Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, megszórjuk bőven fűszerpaprikával. (Az asszonyok ugyanis esküsznek rá, hogy ha a lé tetején gyöngyöző zsírban oldjuk fel a paprikát, szebb lesz az étel színe.)
- Amikor a krumpli majdnem puha, akkor tesszük bele a lebbencstésztát, és azzal készre főzzük.
A receptet köszönjük: Lapatinszki Lajosnénak, Rituper Lajosnénak, Szabó Andrásnénak és Bótos Vilmosnénak. – Gyomaendrőd paprikáskrumpli fesztivál főzőverseny bogrács szabadtűzön.