Paprikás fonott szűz zöld gnocchival

Paprikás fonott szűz

Lehártyázzuk a megmosott szüzeket. Hosszában félbevágjuk úgy, hogy a fej része egyben maradjon. Alaposan besózzuk, majd a két-két szálat összecsavarjuk, a végét fogpiszkálóval megtűzzük. Finoman bekenjük az ízlésünk szerint választott édes vagy csípős paprikakrémmel. Egy tepsibe tesszük a két fonatot, mellérakjuk a megtisztított, félbevágott hagymákat, és takarás nélkül egy órán át sütjük 160 fokos sütőben. Mielőtt készre sülne, még egyszer bekenjük a paprikakrémmel. Könnyen megég, tehát most már figyelni
kell. Kis pihentetés után vastag karikákra vágjuk a húst.

Zöld gnocchi

A főtt burgonyát még melegen áttörjük, majd kihűtjük. Összedolgozzuk egy egész tojással, egy csipetnyi sóval, az olívaolajjal és annyi liszttel, amennyit felvesz. Lisztezett deszkán centi vastag rudakat formázunk belőle, majd kis, 2 centis hurkákra szeleteljük. Egyesével megformázzuk egy villa hátulján. Sós vízben kifőzzük. A pecsenyezsírból elveszünk pár kanállal, erre szedjük rá a kész gnocchit. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével, alaposan összekeverjük.

kaloria 590 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink