Paprikás húsgombóc
A darált húsokat elkevertem a vékonyra karikázott újhagymával, a kicsi kockákra vágott paprikával, zúzott fokhagymával, a tojásokkal és a zabpehellyel, sóval-borssal. Állni hagytam félórát – ennyi idő után a zabpehely kicsit megpuhul a nedvektől –, majd közepes gombócokat formáztam, s bográcsban, olajban kisütöttem őket.
Kuss kölyök!
A Hush puppyhoz az összetevőket elkevertem – a lényeg, hogy a nokedlitésztához hasonló állagot kapjunk, s várjunk itt is félórát, hogy a kukoricagríz kicsit megdagadjon. Aztán olajos kanállal beleszaggattam
a forró olajba, s barnára sütöttem.
Paradicsommártás
A kétféle sülthöz paradicsommártást kínáltam, mert savanykás ízével jól kiegészíti az édeskés sülteket. Ehhez egy kicsit olajon megfuttattam a felkarikázott újhagymát, rádobtam a héjától megfosztott és felkockázott paradicsomot, és addig pároltam egy kis sóval, borssal, csipet cukorral és a félmaréknyi felaprított zellerlevéllel, míg darabos, de már krémes mártást nem kaptam. Sör és vörösbor egyaránt illik hozzá.