Paprikás nyelvöltögető tejfölös gombaraguval
A sertésnyelvet vöröshagymával, fokhagymával, sóval, babérlevéllel, pár szem szegfűborssal és egész borssal, meg egy csipet szerecsendióval ízesített vízben puhára főzzük. A saját levében hagyjuk langyosra hűlni, utána kivesszük a vízből, megtisztítjuk, lehártyázzuk. A nyelveket megkenjük olajjal, és pirospaprikába forgatjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Rátesszük és becsomagoljuk a nyelveket, majd a batyuk két végét lezárjuk. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, majd kiolajozott tepsibe tesszük, és a 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Tészta
Az élesztőt folyós állagúra keverjük a cukorral, majd felengedjük a langyos vízzel. Annyi lisztet szórunk bele, hogy sűrű masszát kapjunk. A kovászt félretesszük, és
langyos helyen megkelesztjük. Amikor megkelt, összedolgozzuk a többi liszttel, picit megsózzuk, majd a tésztát jól kidolgozzuk, és letakarva a duplájára kelesztjük.
Ragu
Közben egy kevés olajon megdinszteljük a kockákra vágott hagymát. Rátesszük a cikkekre vágott gombát, és sóval meg őrölt borssal ízesítve megpároljuk. A tejszínt elkeverjük a liszttel, a gombához adjuk és besűrítjük vele a ragut. A végén keverjük bele a finomra aprított petrezselyem zöldjét. A tésztában sült nyelvet szeletekre vágjuk, és a gombaragu kíséretében tálaljuk.