Forrás: Pásztor Tünde

Paprikáskrumpli-gombóc leves

Paprikáskrumpli-gombóc leves

A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, majd beletesszük
a kockákra vágott krumplit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és megfőzzük a paprikás krumplit. Ha kész, szűrőkanállal kiszedjük a krumplit, áttörjük és kihűtjük.
Egy kevés olajon megfuttatjuk a kockákra vágott zöldségeket, s hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt meg a felaprított petrezselymet is. A paprikás krumpli levét átszűrjük, azután ráöntjük a zöldséges-kolbászos alapra. Felöntjük annyi vízzel, hogy körülbelül 2 liter levesünk legyen, utánízesítjük sóval és borssal, majd felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A kihűlt burgonyát összekeverjük a tojásokkal, kevés sóval meg annyi liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk. A masszát belegombócozzuk a levesbe, és kifőzzük a gombócokat. Akkor kész, ha feljönnek a tetejére. Próbaképpen egy gombócot kettévágunk, megkóstoljuk, és ha a belseje is átfőtt, már tálalhatjuk is a levest.

kaloria 300 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Paprikáskrumpli-gombóc leves

20-30 dkg finomliszt

1 csokor petrezselyem zöldje

1 szál füstölt kolbász

1 szelet zeller

2 tojás

1 fehérrépa

2 sárgarépa

étolaj

50 dkg burgonya

pirospaprika

őrölt bors

2 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

10 dkg füstölt szalonna

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink