Forrás: Ványi László

Paprikatorta

Paprikatorta

A paprikákat megmossuk, hosszában szeletekre vágjuk
és megsózzuk. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, beletesszük a paprikaszeleteket, majd a forró sütőben kb. 10 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Közben 5 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, és folyamatosan kevergetve addig forraljuk, amíg sűrű masszát kapunk. A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt lisztpépet és a megreszelt sajtot. Sóval, fehér borssal ízesítjük, majd habverővel– a legmagasabb fokozaton – az egészet habosra keverjük. Egy formát kibélelünk fóliával, és összeállítjuk a tortát: alulra a zöld színű paprikaszeletek kerülnek, erre simítjuk a sajtkrém felét. Ezután a sárga sült paprikák jönnek, majd a maradék krém. Végül elrendezzük a tetején a piros paprikaszeleteket. Az edényt jó erősen az asztalhoz ütögetjük, hogy a légbuborékok eltávozzanak. A paprikatortát tálalás előtt 1 órára a mélyhűtőbe tesszük, kicsit kifagyasztjuk, hogy könnyebb legyen szeletelni. Kínálhatjuk könnyű előételként, de hidegtálak vagy a reggelizőasztal szemet gyönyörködtető, színes fogása is lehet.

kaloria 300 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink