Paradicsomleves pesztós pirítóssal

PARADICSOMLEVES

ELŐKÉSZÍTÉS: 15 perc – FŐZÉS: 20 perc – SÜTÉS: 10 perc – Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre pároljuk benne a felaprított vörös- és póréhagymát. Ráöntjük a paradicsomlevet, felforraljuk, kis lángon öt percig főzzük. Hozzáadjuk a felezett paradicsomot, fűszerezzük sóval, borssal, cukorral, oregánóval és egy evőkanál pesztóval (lásd külön alreceptben), hagyjuk ismét felforrni. A kenyeret felszeleteljük, megkenjük a maradék pesztóval, megszórjuk 15 dkg reszelt sajttal. 220 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük. A levest a sajtos kenyérfalatokkal és a maradék sajttal kínáljuk.

PESZTÓ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc – 1 adag: 30 kcal – Egy száraz serpenyőben arany barnára pirítjuk a fenyőmagot. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöld fűszereket megmossuk, leszárítjuk. Mindezt pürésítjük az olívaolajjal, sóval és citromlével ízesítjük. Hűtőszekrényben, zárt üvegben két hétig eltartható.

kaloria 440 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

8 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.