Forrás: Pásztor Tünde

Paradicsomos kelbimbóleves

Finomra vágjuk a meghámozott vöröshagymát. A sárgarépát, a gyökeret, a zellert meghámozzuk, felkarikázzuk, illetve felkockázzuk. A megpucolt krumplit apró darabokra vágjuk. Mindezt kevés zsiradékon együtt pároljuk.

Ha már roppanósra puhultak, rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, együtt pirítjuk egy kicsit. Utána felöntjük körülbelül 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük.

A kelbimbót egyesével megtisztítjuk, ha nagyok, kettévágjuk, ezt is beledobjuk a lébe. Kis lángon forraljuk pár percig, hogy megpuhuljon. Végül a keményítőt elkeverjük egy kis vízzel, besűrítjük vele a levest.

Citromos borjúszelet szalonnás kelbimbóval

Kelbimbós tyúkhúsleves

kaloria 200 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink