Paradicsomos burgonyasaláta zöldsaláta ágyon
A mangalicaérmékhez köretként kitűnő választásnak ígérkezik az alábbi burgonyasaláta.
A burgonyát alaposan megmosom, héjában megfőzöm.
Az olívaolajból kivett, szárított paradicsomot egy szitán keresztül lecsöpögtetem, fél centi vastagságú csíkokra
szeletelem, a megmaradt olajat félreteszem.
Öt-hat darab szardíniafilét egészben hagyok, a többit finom kockákra vágom. Az újhagymát megtisztítom, karikára vágom a zöld részét is. A főtt burgonyát lehámozom, hűlni hagyom. 1,25 dl forró vizet a szárított paradicsom olajából ugyanennyivel elkeverek, majd hozzáadom a szardíniakockákat meg az újhagymát. Erősen megborsozom, ezután a salátaöntethez adom a paradicsomot és a karikákra vágott burgonyát. A salátát háromnégy órán keresztül pihentetem, hogy jól összeérjenek az ízek. Salátaágyon kínálom, aprított bazsalikomlevelekkel és az egész szardíniafilékkel díszítve.