Paradicsomos gyöngybab sertésszűzzel, édesburgonyával
Sós vízben felrakjuk főni a babot. A szüzet kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk, megpirítjuk a zsiradékon. Az édesburgonyát meghámozzuk, és ugyanakkora csíkokra szabjuk, mint amekkorára a sertéshúst vágtuk. Felszeleteljük a lila hagymát, felaprítjuk a rozmaringot. Mindkét zöldséget és a fűszert ráborítjuk a serpenyőben lévő, megpirított sertéshúsra. Ráöntjük a paradicsomsűrítményt, sóval és pici cukorral ízesítjük. Együtt készre sütjük-pároljuk. Ha kell, kis vizet önthetünk alá. Amikor már az összes hozzátevő megpuhult, ráöntjük a megfőtt, leszűrt babot. Adunk hozzá egy keveset a bab főzővizéből is, jól kiforraljuk, és már tálalhatjuk is.