Paradicsomos lepény

Lepény

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sóval. Kis mélyedést vájunk a közepébe, beleütjük a tojást, majd fokozatosan annyi sört adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Addig gyúrjuk, míg elválik az edény falától. Ekkor mehet bele az olívaolaj, azzal is jól megdolgozzuk. Letakarva hagyjuk egy kicsit pihenni.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beletesszük a tésztát, rásimítjuk a langyosra hűlt paradicsommártást, s megszórjuk az összetépkedett tonhallal. 175 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt ropogósra sütjük. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.

Töltelék

Vizet forralunk egy edényben, a megmosott paradicsomok héját felül kereszt alakban kissé bevágjuk, és egy-két percig forraljuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd lehúzzuk a héjukat. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, rádobjuk
a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, megsózzuk. Egy-két percig kevergetve pároljuk a
hagymákat, majd rátesszük a kockára vágott paradicsomot és a felkarikázott paprikákat. Ízesítjük a cukorral és kevés borssal. Lassú tűzön főzzük 15-20 percig.
Ha kész, belekeverjük az apróra vágott petrezselyem zöldjét.

kaloria 480 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink