Paradicsomos bruschetta
A négybe vágott koktélparadicsomot egy keverőtálban összekeverjük a finomra aprított vöröshagymával, fokhagymával, bazsalikomlevéllel meg az olívaolajjal.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Körülbelül egy órát érleljük a hűtőben, azután tálaljuk.
Libamájas bruschetta
A libamájat 4 cm-es kockára vágjuk, a felszeletelt fokhagymával, paradicsommal, a finomra vágott vöröshagymával meg a libazsírral együtt az egészet egy sütőtálba helyezzük, és sóval, borssal ízesítve körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. Utána lehűtjük, majd rácson átnyomva (vagy villával) enyhén összetörjük.
Ezután rákenhetjük a megsült kenyérszeletekre.
Fokhagymás babpürés bruschetta
A babot az olívaolajjal, a citromlével, az áttört fokhagymával meg a finomra vágott újhagymával együtt konyhai robotgéppel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, azután a pirított kenyérszeletekre kenjük.