Paradicsomos vargányagomba-leves
A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, a lehéjazott paradicsommal együtt kis kockákra vágjuk, majd
olívaolajon az egészet kissé megpirítjuk. Felengedjük a zöldségalaplével, és kb. 20 percig lassú tűzön főzzük.
A gombát megmossuk, megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és olívaolajon a finomra vágott vöröshagymával,
a zúzott fokhagymával, a chilivel meg az aprított petrezselyem zöldjével megpároljuk, és lepirítjuk.
Ezután a zöldségleveshez öntjük, sóval, borssal ízesítjük, és további 30 percig főzzük. Tálalás előtt elkészítjük
a levesbetétet, a bevert tojást. Egy edénybe 4-5 cm magasságban vizet öntünk. Kissé megsózzuk, ecettel
enyhén megsavanyítjuk, felforraljuk és beleütjük a tojásokat. A megalvadó fehérjét kanállal gyorsan a sárgájára húzzuk, hogy a tojás megtartsa eredeti alakját. 3-4 percig lassan forraljuk. A bevert tojással bélelt gombalevest kecskesajtos bagettel kínáljuk.
A kis kenyérszeleteket megkenjük fokhagymás olívaolajjal, megszórjuk reszelt kecskesajttal, és grillsütőben aranysárgára pirítjuk.