Forrás: Pásztor Tünde

Paradicsomos-húsos rakottas

Paradicsomos-húsos rakottas

Alaposan megmossuk a burgonyát, és héjastól megfőzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk, és vékony
karikára vágjuk.
Megfuttatjuk a szétnyomott fokhagymagerezdeket a felforrósított olajon, majd rátesszük a darált marhahúst, és kevergetve pár perc alatt fehérre sütjük. Ráöntjük a paradicsomot, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Fedő nélkül, időnként megkeverve, kis lángon főzzük körülbelül 15 percig. A vége felé beleszórjuk a finomra vágott bazsalikomleveleket is.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, az aljába terítjük a paradicsomos ragu felét, kirakjuk a vékony karikára
vágott burgonyával. Kicsi sóval megszórjuk. Erre rásimítjuk a ragu másik felét. Felkarikázzuk a paradicsomokat és a mozzarellát, majd ezekkel a karikákkal váltakozva, félig fedésben, pikkelyszerűen kirakjuk az étel tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, míg szépen rá nem olvad a sajt. Hagyjuk langyosra hűlni, majd nagy kockákra vágva tálaljuk.

kaloria 530 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink