Parajjal töltött karajszeletek baconos tejfölmártásban
Sós-szódabikarbónás vizet forralunk. Leszárazzuk a parajt, megmossuk, majd beledobjuk a forró vízbe. Elkeverjük, és már vesszük is ki (nem kell megvárni, hogy ismét felforrjon a víz). Alaposan lecsöpögtetjük, lehűtjük. 5 dkg puha vajat habosra keverünk sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, majd mindezt összeforgatjuk a leforrázott spenóttal. A karajszeleteket kiveregetjük, mindkét oldalukat besózzuk. Kiterítjük a szeleteket, az egyik felére rakunk egy-egy evőkanál tölteléket, a másik felét ráhajtjuk. A maradék öt deka vajjal vastagon kikenünk egy kicsi tepsit, és úgy rakjuk bele a megtöltött húsokat, hogy félig fedjék egymást. Összekeverjük a tejfölt a felkockázott baconnal, rákenjük a húsra. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és bő óra alatt megsütjük. Párolt burgonyával tálaljuk.