Parajos pástétom

Tészta

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd letakarva a hűtőben pihentetjük.

Töltelék

A parajleveleket előkészítjük, leforrázzuk, apróra
vágjuk – ha fagyasztottat használunk, akkor a leveleket felengedjük, kicsavarjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, vajon megfuttatjuk, beleforgatjuk a parajt. A csirkét enyhén sózzuk-borsozzuk, a füstölt húst
csak borsozzuk.
Lisztezett deszkán a tésztát 30 × 20 cm-es téglalappá nyújtjuk (egy darabot félreteszünk a díszítéshez). A füstölt hús felét egy csíkban egyenletesen a tészta felénk eső részére kenjük, majd ennek a tetejére
rásimítjuk a csirkés masszát. A parajpüré felével befedjük, erre két sorban 3-3 főtt tojást ültetünk, és a maradék füstölt hússal meg a parajjal beborítjuk. A tésztát a töltelékre hajtjuk. A szélek találkozásánál jól
lenyomkodjuk, nehogy sütés közben szétnyíljon. Óvatosan átemeljük egy sütőpapírral kibélelt hosszúkás formába. A tetejét felvert tojással megkenjük. A félretett tésztából szabályos csíkokat vágunk, bekenjük ezeket is tojással, majd alaposan megszórjuk szezámmaggal. A pástétom tetején szépen elrendezzük a maggal megszórt tésztadarabokat. Előmelegített
sütőben, 160 fokon egy órán át sütjük.

kaloria 360 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink