Forrás: Pásztor Tünde

Parasztlángos kolbásszal

  1. Kevés langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni. Közben egy tálba szórjuk a lisztet, hozzákeverjük a sót, belerakjuk a kicsire felkarikázott hagymát is. Ráöntjük a felhabosodott élesztőt, a maradék meglangyosított tejet, tejfölt, szépen kidagasztjuk. Ha már összeállt, belerakjuk a lereszelt sajtot mega zsírt is, és még pár percig dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg, huzatmentes helyen hagyjuk állni körülbelül egy órát, ezalatt a duplájára dagad.
  2. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: lereszeljük a sajtot, felkarikázzuk a kolbászt. Felkockázzuk a meghámozott lila hagymát és a kicsumázott paprikát, finomra vágjuk a zellerleveleket, majd mindezt összekeverjük.
  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd nagyobb gombócokat tépünk belőle. Körülbelül egyujjnyi vastag lángosformákat nyújtunk belőlük. Egyik felükbe teszünk egy-két kanálnyi tölteléket, a másik felüket ráhajtjuk, kézzel összecsipkedjük. Átrakjuk kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire. Olvasztott libazsírral megkenjük a tetejüket. Hagyjuk kelni még 15 percet, majd 180 fokos sütőben megsütjük. Frissen az igazi.

Töltött lángos

Kefires lángos tejföllel, sajttal vagy lecsóval

Részelt lángos

 

kaloria 400 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.