Forrás: Csonka Ilona

Részelt lángos

Áttörjük a burgonyát, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval (a vaj kivételével). A tésztát deszkán többször kinyújtjuk (részeljük), és minden alkalommal megkenjük olvasztott vajjal, majd összehajtjuk. Legalább háromszor megismételjük. Az egyes hajtogatások között hagyjuk tíz percet pihenni.

Kis gombócokat szakítunk belőle, azokat kerekre kinyújtjuk. Forró palacsintasütőben kevés vajon mindkét oldalát megsütjük a lángosnak. Még melegen megkenjük vajjal. Ehetjük sósan, esetleg sajttal, tejföllel gazdagítva, vagy édesen, lekvárral, gyümölccsel megrakva.

Töltött lángos

Kefires lángos

Vörösboros vaddisznóragu lángoson tálalva

 

kaloria 230 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink