Paris–brest

Tészta

A vajat 1,8 dl vízzel felforraljuk. Félrehúzzuk a tűzről, a liszttel és egy csipet sóval simára keverjük, majd kis lángra visszatéve addig keverjük, amíg elválik az edény falától. Hűlni hagyjuk, azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Egy sütőpapírra 24 cm átmérőjű kört rajzolunk. A tésztát nyomózsákba töltjük, és a kör mentén gombócokat nyomunk belőle úgy, hogy a szélük összeérjen. Betesszük a 200 fokos sütőbe, és körülbelül 30 percig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Töltelék

A krémhez habosra keverjük a tojássárgáját a liszttel meg
a cukorral. A tejet felforraljuk a vaníliával, kevergetés közben hozzáadjuk a cukros-lisztes tojássárgáját, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Grillázs

A grillázshoz a cukrot karamellizáljuk, majd belekeverjük a durvára vágott mandulát, és azonnal olajjal megkent üveglapra vagy fóliára borítjuk. Még melegen olajozott sodrófával kinyújtjuk, késsel felkockázzuk, hagyjuk kihűlni és megdermedni, majd durvára ledaráljuk.
A vaníliakrémet összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel
meg a grillázzsal, megtöltjük vele a koszorút, és kirakjuk a
gyümölccsel.

Máz

A mázhoz összeolvasztjuk a csokoládét, a vajat meg tejszínt, kissé lehűtve a süteményre csorgatjuk, és
megszórjuk grillázzsal.

kaloria 310 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink