Parmezános nudlilepény

Meghámozzuk a krumplit, sós vízben nagyon puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni, és még tűzforrón áttörjük. Kiterítjük, hogy kihűljön és közben kigőzölődjék, így a felesleges nedvesség is távozik belőle. Ha már legfeljebb langyos, összegyúrjuk a darával és annyi liszttel, hogy ne legyen ragacsos, minél kevesebbet adunk hozzá, annál jobb lesz a nudli. Lisztezett deszkán rudakat formázunk belőle, utána keresztben csíkokra vágjuk, és megsodorjuk a deszkán a tenyerünkkel.

A kész nudlikat forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Ha ismét felforr a víz, és feljön a tészta a tetejére, még egy percig forraljuk, és már szedjük is ki egy kis zsiradékra.

A tejfölt összekeverjük a három egész tojással meg a reszelt sajttal. Sóval, őrölt fehér borssal, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a kihűlt tésztát. Egy kis tepsit vastagon kivajazunk. Belesimítjuk a masszát. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütjük.

Csirkecomb lila káposztával és nudlilepénnyel

kaloria 950 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.