Forrás: Pásztor Tünde

Csirkecomb lila káposztával és nudlilepénnyel

  1. Sózzuk és borsozzuk a csirkedarabokat, hagyjuk kicsit állni. Majd serpenyőbe rakjuk kevés zsiradékkal, és fedő nélkül, nagyon lassú tűzön, időnként megforgatva megsütjük 20-30 perc alatt. Félidő tájt hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát is. Időnként átforgatjuk. Közben sós vízben megfőzzük a nudlit. Lecsöpögtetjük. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, reszelt fokhagymával. Belekeverjük a felkarikázott újhagymát is. Hozzáforgatjuk a nudlit.
  2. Kivajazunk egy kerek tűzálló tálat, megszórjuk a zsemlemorzsával, beleöntjük a masszát. 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. A lila káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, a leveleket nagyobb kockákra vágjuk. Olívaolajon roppanósra pároljuk. A vége felé hozzáadjuk a csíkokra vágott répát és a finomra metélt petrezselyem zöldjét, sózzuk és borsozzuk.

TRÜKK Nagyon finom, omlós hús lesz a végeredmény, ha így csináljuk. Arra kell csak ügyelni, hogy tényleg kicsi legyen alatta a hőfok, így biztosan nem fog leégni.

10 töltött csirkecomb, amit mindenki imádni fog

Zöldséges csirkecomb

 

kaloria 790 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.