Zöldséges csirkecomb

Farkasné Béres Andrea sok jó receptet küldött a magazin számára. Ez a csirke azért tetszik, mert egészséges, nagyon jól variálható, valamint gyorsan összerakható: csak be kell tolni a sütőbe. Kényelmesen belefér egy hétköznap estébe is.

Megmossuk és leszárítjuk a csirkehúst, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és némi sóval.

Előkészítjük a zöldségeket, megmossuk, meghámozzuk, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a répát, a zellert és a karalábét nagyobb hasábokra vágjuk. A vörös- és a lila hagymát is megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát felszeleteljük.

Egy nagy tepsi aljába sütőpapírt terítünk, beleöntjük az olajat. Rátesszük az előkészített zöldségeket meg a csirkecombokat. A tetejére morzsoljuk a rozmaring leveleit, öntünk rá másfél dl vizet, és betoljuk a 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva 220 fokra felemeljük a hőmérsékletet, és körülbelül 20 perc alatt megpirítjuk az ételt.

Adhatunk még mellé burgonyapürét, rizst vagy petrezselymes burgonyát, de tálalhatjuk magában is, ekkor a vele sült zöldségek töltik be a köret szerepét.

TRÜKK

A zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk, kerülhet bele cukkini, padlizsán, burgonya, pasztinák vagy gomba is.

Padlizsános lecsó csirkecombbal

Paradicsomos csirkecomb tésztával

kaloria 420 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink