Megmossuk a padlizsánt, szárazra töröljük. Héjastul felkarikázzuk, és serpenyőben, kevés olívaolajon, több adagban megpirítjuk, közben finoman sózzuk. A paradicsomot karikákra vágjuk, a leeső részeket egy magas falú keverőtálba dobjuk. A karikákat félretesszük, a leeső részekre öntünk egy kevés vizet, hozzáadjuk az összevágott zöldfűszereket, a felkockázott fokhagymát, és merülőmixerrel pürésítjük.
A maradék olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Ráöntjük a pürésített, ízesített paradicsomot, hozzáöntjük a bort, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a pici cukrot, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Egy sütőtál vagy egy tepsi aljába beleöntjük a szószt. Váltakozva kirakjuk a sült padlizsán- és a nyers paradicsomkarikákkal úgy, hogy félig fedjék egymást. Ráreszeljük a parmezánt. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.