Parmezános-tejszínes tészta friss zöldségekkel, bazsalikommal
Kevés olívaolajon roppanósra pároljuk a megtisztított, felaprított zöldségeket. Puhulási sorrendben rakjuk a serpenyőbe. Hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát is. Rámorzsoljuk a friss bazsalikomleveleket, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, és összeforraljuk. Besűrítjük két evőkanál reszelt parmezánnal. Ha sűrűbben szeretnénk, akkor egy csapott evőkanál keményítőt elkeverünk egy kis hideg vízben, és behabarjuk vele a zöldségragut. Megfőzzük a tésztát, azonnal rászedjük a tejszínes-zöldséges alapra, ha szükséges, a főzővízből is adhatunk hozzá egy keveset, hogy elég szaftos maradjon az étel. Tálalásnál reszelt parmezánt adunk mellé.