Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane

Magyarul rakott padlizsán. Elsőre hosszadalmasnak tűnhet az elkészítése – szószt készíteni, elősütni, összeállítani –, de maximum félóra kell hozzá (plusz a sütés). Melegen tálalva szaftos, szétcsúszós, nyúlós a mozzarellától, azonban ha hagyjuk kihűlni, rendesen lehet majd vágni, szépen nagyobb kockákra szeletelhető. Nekem mindkét módon nagyon ízlik, laktató, de mégis könnyű, húsmentes egytálétel.
Öntsük a lábosba a paradicsomszószt, tegyük hozzá a félbevágott vöröshagymát, a felaprított fokhagymát,
locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, félórán
keresztül rotyogtatva sűrítsük be a szószt. Ha kész,
friss bazsalikommal ízesítsük.
Szeleteljük fel hosszában a padlizsánt körülbelül fél cm-es szeletekre (én géppel vágtam, akinek nincs gépe, és nem bánik elképesztően ügyesen a késsel,
vágja nyugodtan keresztbe, karikákra).
Forgassuk meg lisztben a padlizsánszeleteket, majd
felvert, sózott tojásban, azután forró olajban süssük pirosra mindkét oldalukat.
Tűzálló tál aljára szedjünk kevés szószt, rá egy réteg
padlizsánt, mozzarellát, parmezánt. újra padlizsánt,
szószt stb. A végére szószt, mozzarellát, parmezánt.
Süssük 180 fokos sütőben körülbelül 20 percig.

kaloria 510 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink