Párolt gyöngytyúkmell almatócsnival

Párolt gyöngytyúkmell almatócsnival

A körtét meghámozzuk, megreszeljük, az almaléhez adjuk, azután az almaalapot sóval, borssal és bodzával ízesítve a felére visszaforraljuk. (A rostos almalé esetében ez nem szükséges.) A gyöngytyúkmelleket megformázzuk – a lekívánkozó kis hús- és zsírdarabokat levagdossuk –, majd a húst a fűszeres almalében 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Miközben fő, az almákat lereszeljük. Hozzáadjuk
a tojásokat, megsózzuk, borsozzuk, és annyi liszttel keverjük el, hogy sűrű, a krumplitócsnihoz hasonló állagú masszát kapjuk. A tésztából galuskákat formázunk, és kevés forró olajban kisütjük. A gyöngytyúkmelleket kivesszük a mártásból, lecsepegtetjük, majd kevés olajon pillanatok alatt megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy a rajta maradt édeskés páclé éppen csak rózsaszínűre karamellizálódjon, ne égjen meg! A serpenyőben maradt mártást vajjal sűrítjük, és rögtön tálaljuk.

kaloria 610 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink