Párolt marha szilvahab koronával, színes metélttel körítve
A húst besózzuk, és egy kevés olajon minden oldalán hirtelen átpirítjuk. Kivesszük a lábasból, a visszamaradt zsiradékon pedig aranysárgára pirítunk, karamellizálunk 3 evőkanál cukrot. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és azzal is pirítjuk egy keveset. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát meg a felkarikázott vagy kockákra vágott sárgarépát, visszatesszük a húst, és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a hús elkészült, a szaftjába a főzés utolsó 10 percében beleforraljuk a vörösbort.
A szilvát megmossuk és kimagozzuk. Beletesszük egy serpenyőbe, és ízlés szerint egy kevés cukorral édesítjük. Megsózzuk, meghintjük őrölt szegfűszeggel. Mellétesszük a fahéjat, s a gyümölcsöt előbb a saját levében puhára pároljuk, azután habverővel habosra keverjük. Tálaláskor a felszeletelt húst meglocsoljuk a szilvamártással. Sós vízben kifőzött színes metélttel körítjük.