Párolt marhapofa karamellás birssel

Párolt marhapofa

A felszeletelt húst kevés zsiradékon elősütjük, minden oldalát hirtelen átpirítjuk. A visszamaradt zsírban karamellizálunk két evőkanál cukrot, rádobjuk a paradicsompürét, a nagyobb darabokra vágott zöldséget meg a héjastul néhány nagy cikkre vágott narancsot. Hozzátesszük a birs megmaradt héját és csutkáját is. Együtt pároljuk mintegy tíz percig, majd rátesszük a húst, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük, ha kell, időnként kis vízzel pótoljuk az elfőtt folyadékot. Ha már omlósan puha a marha, kiemeljük a szeleteket. A mártást leszűrjük, visszaöntjük a lábasba, és vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. A karamellás

Karamellás birs

Alaposan lesúroljuk a birsalmákat. Meghámozzuk, csutkájukat kivágjuk (nem dobjuk ki ezeket a részeket sem, majd a mártáshoz jók lesznek). A gyümölcshúst
kockára vágjuk. Egy serpenyőben karamellizáljuk a 3-4 evőkanálnyi cukrot, megforgatjuk benne a
gyümölcskockákat egy kis ág rozmaringgal együtt. Félretesszük a tálalásig.

kaloria 420 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink