Meghámozzuk a vöröshagymát és a paszternákot, felszeleteljük nagyjából egyforma darabokra, és felrakjuk főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. Megsózzuk, teszünk hozzá még öt dkg vajat, és fedő alatt addig főzzük, míg az összes zöldség meg nem puhul. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, végül botmixerrel pürésítjük. Lehúzzuk az avokádó héját, magját kiszedjük, majd a húsát nagyon apró kockára vágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, rádobjuk az avokádót, és kicsit megpirítjuk, közben rálocsoljuk a zöld citrom levét, és meghintjük a reszelt héjával. Közvetlenül tálalás előtt készítjük el, ezt rakjuk majd betétként a levesbe. Megvajazzuk a maradék vajjal a kenyereket, megszórjuk az apróra vágott sonkával, fokhagymával, meghintjük reszelt sajttal, és sütőben grill alatt pár perc alatt megsütjük. –
A hozzávalók ára 2016 áprilisában négy személyre: 2200 Ft
Hozzávalók
4 személyre