Pásztortarhonya
Finomra vágjuk a meghámozott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, együtt sütjük egy keveset. Rárakjuk a kockára vágott húst, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel. Kevergetve sütjük, míg levet nem ereszt. Beletesszük a babért, rárakjuk a fedőt, és kis lángon puhára pároljuk, időnként pótoljuk az elfőtt folyadékot. A tarhonyát sütőben szárazon megpirítjuk. Amikor már majdnem puha a marhahús, hozzákeverjük a megpirított tarhonyát és a meghámozott, felkockázott krumplit is. Annyi vizet öntünk rá, hogy jó szaftos maradjon, és kis lángon, fedő alatt tovább főzzük. Az utolsó pár percre hozzádobjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, ezekkel már csak öt percig főzzük.