Pataji pacal

Pataji pacal

A pacalt egy nagyobb lábasba tesszük, majd egy megtisztított vöröshagyma társaságában, sós vízben 10-15 percig forraljuk. Ezután kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, és 5 cm-es vékony csíkokra szeleteljük. A bográcsba (vagy egy lábasba) beletesszük a zsírt, és üvegesre dinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát. Levesszük a tűzről, belekeverjük a kétféle őrölt paprikát, megsózzuk és borsozzuk. Beletesszük a pacalt, jól összekeverjük, felöntjük vízzel, visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Ekkor belerakjuk a lecsót, az apróra vágott fokhagymát meg a Piros Aranyat. Lassú tűzön, időnként megkevergetve puhára főzzük. Mikor már szinte kész, sóval és borssal utánízesítjük.

kaloria 590 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.