Patisszonos pörkölt
Zsiradékon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát,
rádobjuk a fűszereket, sót, borsot, zúzott fokhagymát,
majd hozzáadjuk a pirospaprikát meg a kockára vágott
húst. Kicsit pirítjuk vele, majd öntünk alá pici vizet, és fedő
alatt puhára pároljuk. Ha kell, időnként pótoljuk az elfőtt
folyadékot, de ügyelünk arra, hogy mindig rövid lé legyen
alatta. A gyenge patisszont meghámozzuk (úgy a legegyszerűbb, ha felszeleteljük), és másfél-két centis kockára vágjuk. Ha a hús már puha, beledobjuk a patisszont is. Megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá sót, borsot. A legvégén tesszük bele a kockára vágott paradicsomot, paprikát meg a finomra metélt kaprot. Készre pároljuk. Köretként adhatunk mellé nokedlit vagy friss kenyeret.