Először a pereceket sütjük meg. A cukrot és a sót elkeverjük a 2,2 dl langyos vízben, belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percre félretesszük, amíg felfut.
Egy konyhai robotgép táljába szórjuk a lisztet, majd hozzáöntjük az élesztős keveréket és az olvasztott vajat, majd 5 percig dagasztjuk közepes fokozaton. Letakarva félretesszük, amíg duplájára kel a tészta.
Egy nagy lábasban felforraljuk a 2 liter vizet és elkeverjük benne a szódabikarbónát.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát, és 8 egyenlő részre osztjuk. Megformázzuk a pereceket, majd a szódabikarbónás fürdőbe merítjük őket egyesével 20-30 másodpercre.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, vékonyan megkenjük a felvert tojássárgájával, megszórjuk darabos sóval, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük.
A kész perecek kihűtve fagyaszthatóak is.
A szendvicsekhez forró serpenyőben kevés zsiradékon ropogósra sütjük a baconszeleteket.
A kihűlt pereceket éles késsel óvatosan félbevágjuk. Megkenjük dijoni mustárral. Mindegyikre fektetünk egy-egy szelet kettétört bacont, arra jön egy-egy evőkanálnyi savanyú káposzta. Zöld salátát, koktélparadicsomot és félkemény sajtot rakunk rá. Rátesszük a tetejét, végül egy erős szendvicssütőben vagy kontaktgrillen ropogósra sütjük. Azonnal tálaljuk.