Pergamenes zöldséges hal
Négy halas batyut készítünk. Négy nagyobb darab sütőpapírt kettéhajtunk, és kivágunk belőlük egyegy
körülbelül 30 cm magas, 40-50 cm széles szív alakot. Megtisztítjuk a zöldségeket, szükség szerint meghámozzuk, és nagyobb kockákra felvágjuk, összekeverjük némi sóval meg az összeaprított
bazsalikommal, végül arányosan szétosztva a kivágott papírszívek egyik felére halmozzuk. Mindegyik tetejére
teszünk egy-egy darab sóval és durva borssal bedörzsölt halszeletet. Ráhajtjuk a papírok másik felét, és mindegyiket körben szépen behajtogatjuk. Az utolsó hajtást nem felfelé, hanem lefelé hajtjuk, hogy sütés közben ne nyíljék szét a papírtasak. Nagy tepsire rakjuk a
csomagokat, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül negyedóra alatt megsütjük. Akkor jó, ha szépen
felpúposodnak a kis csomagok. Csak a tányérokon bontjuk ki. Önmagában is nagyon finom, de nagyon éheseknek kínálhatunk mellé friss kenyeret.