Pezsgős almazselé

  1. A pezsgőt és a Bitter Lemont egy fazékba öntjük, és felforraljuk. A citromfüvet megmossuk, megszárítjuk, majd csíkokra vágjuk, és az ásványvízzel együtt a pezsgőbe keverjük. Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, azután apró kockákra vágjuk. A cukorral együtt beletesszük a pezsgőbe, és 12 percig főzzük. A kész masszát egy szitán átszűrjük, hozzáadjuk a vörös áfonyát, azzal együtt még 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és nagyon lassan kevergetjük addig, amíg sűrűsödni kezd. A kész zselét tisztára mosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük, és körülbelül 5 percre fejtetőre állítjuk. Karácsonyi csomagolással díszítve nagyon hangulatos ajándék!

Pezsgős pohárkrém

Szilveszteri pezsgős káposzta

kaloria 100 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink