Pezsgőtorta almával
Tésztát gyúrunk a lisztből, a sütőporból, 14 dkg cukorból, a vaníliás cukorból, a tojásból és a vajból. Félórán át hideg helyen pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, húsukat kis kockákra vágjuk. Kerekre nyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérojű tortaformát úgy, hogy 3-4 cm magas pereme is legyen. Rászórjuk az almát. Összekeverjük a pudingporokat 20 dkg cukorral és az almalével. A pezsgőt felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket, sűrűre főzzük. Az almával megszórt tészta tetejére öntjük. 180 fokos sütőben háromnegyed óra alatt megsütjük. Még forrón megkenjük a baracklekvárral. Ha kihűlt, tejszínhabrózsákkal és csokoládéreszelékkel díszítjük.