Pho Hanoi
A marhacsontot bő vízben feltesszük főni. Legalább 3 órán át lassan, gyöngyözve forraljuk, jó erős alaplét készítünk belőle. A hagymát és a gyömbért egy serpenyőben szárazon barnára pirítjuk – ettől a művelettől lesz a levesnek szép, aranybarna színe. Ezután a hússal együtt egy fazékba tesszük, felöntjük az alaplével és lassan felforraljuk. Leszedjük a habját, majd hozzáadjuk a fűszereket. Tovább főzzük, legalább másfél-két órát, hogy a hús is jól kiadja az ízét. Az elkészült levest langyosra hűtjük, leszűrjük, és gondosan zsírtalanítjuk.
Főtt rizstésztával és a vékony csíkokra szeletelt főtt hússal
tálaljuk. A tányérban ki-ki kedve szerint pár csepp lime-mal, halszósszal, csiliszószszal, újhagyma karikákkal vagy apróra vágott zöldfűszerekkel ízesíti tovább.