Pikáns belsőségragu
A belsőségeket előkészítjük, valamennyit alaposan megtisztítjuk. Eltávolítjuk a fehér, faggyús darabkákat, hártyákat, a szívről a véres, eres részeket.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a zsiradékon megdinszteljük. Elkeverjük a paradicsompürével, kicsit megpirítjuk, azután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a majoránnát meg az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a sertésszívet meg a tüdőt – ezeket kell a legtovább főzni –,
felengedjük kevés vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt pároljuk. Az elfőtt folyadékot időnként pótoljuk. Amikor félfövésben van, beletesszük a vesét is, így pároljuk szakaszosan tovább. Legvégül adjuk hozzá a májat, azzal főzzük készre. Megtisztítjuk a kelbimbót, a kis torzsáit
kivágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk. A káposztát kettévágjuk, a torzsáját kimetsszük, azután 3 × 3 cm-es kockákra daraboljuk. A sertésmájjal együtt először a répát, aztán kis idő múlva a kelbimbót, végül a káposztát adjuk a raguhoz, azzal főzzük készre.
Köményes burgonya
A köretnek szánt krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és sós-köménymagos vízben megfőzzük. Forrón tálaljuk a ragu mellé.