Forrás: Ványi László

Pikáns csibeszíveleves

Pikáns csibeszíveleves

A csirkeszíveket megtisztítjuk, megmossuk, és bő, hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, szűrőkanállal
leszedjük a habját. Megsózzuk, és beletesszük a megtisztított, négyfelé vágott sárgarépát meg a vöröshagymát. A szívet lassú tűzön puhára pároljuk – viszonylag sokáig kell főzni, hogy tökéletesen megpuhuljon.
Ezután a répát és a hagymát kiszedjük, hiszen ezek csak az ízüket adták levesünknek. Beletesszük a megtisztított, cikkekre vágott gombát, és tovább főzzük, amíg a gomba
is megpárolódik. Közben egy kislábasban a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejszínnel és a tejföllel, azután besűrítjük vele a levest. Fehér borssal, mustárral ízesítjük, jól kiforraljuk. Tálalás előtt pár csepp citromlével savanyíthatjuk.

kaloria 60 CAL
ido 330 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.