Piña colada torta

Tészta

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat két evőkanál meleg vízzel nagyon habosra verjük. Hozzáadunk 7 dkg cukrot, majd sűrű krémmé keverjük a vaníliás cukrokkal és a sóval együtt. Belekavarjuk a rumot is. A maradék cukorral kemény habot verünk a tojások fehérjéből. A lisztet, a keményítőt és a sütőport a tojásos krémbe szitáljuk, majd beleforgatjuk a habot is. 175 fokos sütőben egy kisebb, hosszúkás tepsiben 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.

Töltelék

Beáztatjuk a zselatint a krémhez. Leszűrjük az ananászt, a levét felfogjuk. Felforrósítjuk a befőtt levét, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat. Kemény habot verünk a tejszínből. Összekeverjük a tejszínhabot a zselatinos ananászlével, elvegyítünk benne 1,5 dl kókuszlikőrt. Amikor kezd egy kicsit dermedni, betöltjük a tortát: kettévágjuk a piskótát. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, kirakjuk az ananászkarikákkal. Rásimítjuk a krém másik felét, a tetejére tesszük a felső tésztalapot. Meglocsoljuk a maradék kókuszlikőrrel. Hűtőben négy órát pihentetjük. Tálalás előtt a széleit levágjuk. Színes koktélcseresznyével, kókuszcsipsszel díszítjük.

kaloria 300 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink